“Az okos ember az információ birtokában dönt. A hülye képes döntést hozni anélkül is”

Az utóbbi napokban több olyan ajánlattal és hirdetéssel találtak meg, amelyek rendesen felháborítottak. Amelyeket látva a totális fejetlenség és inkompetencia tükröződött vissza számomra. Olyan arcpirító dolgokat láttam, amelyek jelezték nekem hogy meg kell írnom ezt a mai blog cikket. Nyerjetek hát betekintést általam abba, hogy milyen pocsék ajánlatokkal próbálnak titeket meggyőzni. hogy biztonságban vagytok.

Egy olyan illúziót teremtenek nektek, amely révén bár elmondhatjátok hogy rendelkeztek biztosítással, valójában a bajban teljesen egyedül fogtok maradni. A későbbiekben látható képeket és anyagokat minden esetben hirdetésekből szedtem ki, azokat a “tanácsadók” büszkén hirdették. Ennek megfelelően és ehhez mérten teljesen reálisan és őszintén fogok megnyilvánulni ezekkel kapcsolatban.

1. versenyző: INGYENES balesetbiztosítási védelem

Ez a mai hirdetés volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban, amiért ez a poszt megszületett. Ugyanis itt még csak fizetnem sem kell ezen “csodás” termékért az 1. évben. Mindösszesen meg kell adnom az adataimat, hogy aztán szerződést kössünk és a 2. évtől bizonyos költségekkel folytathassam ezt a konstrukciót (amiről első körben semmi tájékoztatást nem is láttam..)

Olyannyira megrendült a kedves közvetítő, hogy ingyenes biztosítást nyújt 500.000 Ft baleseti halálra és 500.000 Ft baleseti rokkantságra. Milyen jól hangzik egy összesen 2 tételből álló termék, amely rokkantság esetén körülbelül annyira elég, hogy 1 hónapig fedezze a kiadásaid ugye? Egy olyan biztosítás, amely halálod esetén 500.000 Ft-ot ad a családodnak, ami a megváltozott élethelyzetüket semennyire nem követi le. Ez a fajta “biztos pont” egy nagyszerűen csomagolt megoldás arra, hogy semmit ne érj el, ha baleset ér. Mindenféle sértés nélkül: Tökéletes árazás, erre én sem költenék pénzt.

2. Versenyző: “Komplex biztosítási csomag – kis tételekkel

Ezek a fajta biztosítások olyanok, mint egy szép szálas virágcsokor. Persze szép-szép, de az ember akkor veszi észre, hogy mennyit is ért, amikor pár nap múlva elhervadt. Nagyjából ugyanezt tudja ez a nagyszerűnek nem igazán nevezhető termék, amely színes is, szép is, kevés is. Ezzel kapcsolatos aggályaimat kommentben kifejeztem, azóta is várom az illető válaszát.. ?

Kisebb szomorúsággal tölt el, hogy ez teljesen komoly elképzelés. Ez a termék 2,5-5,5 ezer Ft havi díj között mozog. Azt gondolják, hogy ezen tételek mellett emberek életük legnehezebb időszakait át tudják vészelni. Ezek a termékek teljes mértékben megtalálhatók a piacon és telefonos értékesítéssel vagy pedig online hirdetésekkel emberek meg is kötik. Nem veszik figyelembe az emberek fizetését, élet- és anyagi helyzetét, hanem rá bízzák a döntést az ügyfelekre. Ez olyan mértékű felelőtlenség, amely révén jogosan emelnek szót 1-1 biztosítóval szemben.

3. Versenyző: “Megnyugtató anyagi háttér”

Ez az ajánlat talán az egyik legérdekesebb, hiszen ezt az egyik sikeres tanácsadó barátom kapta a kezébe a Postán. Először nem tudta, hogy most viccelnek vele vagy ez teljesen komoly? – Igen ma már a Postán is lehet biztosítást kötni. Sajnálom szegény ügyintézőket, akik a kvóta rendszer miatt bele vannak kényszerítve, hogy mosollyal az arcukon értékesítsék ezt a terméket. Nézzük mitől lesz megnyugtató anyagi hátterünk 1 esetleges baleset esetében:

Nézzük a IV. Csomagot, hiszen annál van értelme bármilyen jellegű minimális védelmi funkcióról beszélni. Napi 1000 Ft étkezési hozzájárulás, 60.000 Ft csonttörés, Baleseti rokkantság 6.000.000 Ft. Csupa olyan tétel, amely teljes mértékben alulbiztosít minden olyan embert, aki ezekkel rendelkezik. Mindez összesen 4.900 Ft havidíjért. Nem megfelelő biztosítási tételekkel, rossz ár-érték arány. Most mutattam 3 példát, hogy milyen szerződést ne kössetek. Gondolom felmerül a kérdés, hogy milyen alapon okoskodok én ebben a témakörben, megmutatom én hogy dolgozom.

Hogy néz ki egy versenyképes balesetbiztosítás?

Egy igazán erős balesetbiztosításnak 6 kategóriában kell igazán megfelelnie az igényeknek. Az 6 legfontosabb kategória: Baleseti halál, Baleseti rokkantság, Baleseti műtéti térítés, Kórházi napi térítés, Csonttörés, Keresőképtelenségi térítés. Ezek közül is a halál, rokkantság, keresőképtelenség az a hármas amely teljes mértékben meghatározza, hogy egy család egy esetleges baleset esetén csődbe megy vagy sem. Ezeknél egy nagyon egyszerű matekkal szoktam számolni:

  • Legalább 30 hónapnyi fizetésnek megfelelő összegre legyen biztosítva az illető, így egy esetleges ilyen jellegű halál esetén közel 2 éve van a családnak alkalmazkodni a megváltozott élethelyzethez még a temetési költségek után is. Tehát 250.000 Ft fizetésnél ez összesen a legalsó tétel amire biztosítok: 7.500.000 Ft. Összességében 7.500.000-15.000.000 Ft-ig biztosítok ilyen esetre.
  • Rokkantság esetén a kieső fizetésének 40%-ra biztosítom, ezzel kapcsolatban lejjebb van a példaszámítás. Ez jellemzően 20.000.000 és 40.000.000 Ft közötti összeg
  • Keresőképtelenség 100.000-250.000 Ft közötti összeget szoktam választani. Ilyen esetben ez az illető táppénze mellé szolgál kiegészítésként.

Egyszerűen kiszámítható, hogy legsúlyosabb rokkantság esetére mi a megfelelő biztosítási tétel.

Hogy néz ki pontosan egy ilyen termék?

Így néz ki egy komplett korrekt biztosítási védelem

A képen látható terméket azért tudom jó szívvel ajánlani, mert már 15 esetben volt kárügyintézésem ilyen eseményekkel kapcsolatban 2 év alatt és minden egyes esetben 1 héten belül térített a biztosító mindenféle kérdés nélkül.

Mindez egy olyan termék mellett, amelynek a havi díja 1290 és 3500 Ft között mozog! Mindösszesen az ügyfélnek annyi teendője volt, hogy aláírt egy általam kitöltött bejelentő lapot és várt a pénzre.

Ezzel kapcsolatban 1 ügyfél sztorit írnék le:

Az egyik ügyfelem biciklivel tartott hazafelé a munkából, amikor is beakadt a pedál és elesett. 3 bordája törött el és kiesett egy hónapra a munkából. Optimum csomaggal rendelkezve az alábbi tételeket kapta végül kárpótolva a megváltozott élethelyzetét:

Keresőképtelenség: 250.000 Ft, Kórházi napi térítés: 5×10.000 = 50.000 Ft, Súlyos csonttörés: 150.000 Ft, Műtéti térítés: 200.000 Ft – Összesen ügyfelem tehát 650.000 Ft-ot kapott.1 hónapra esett ki a munkából, amely révén 60%-os táppénz mellett 160.000 Ft helyett 64.000 Ft kiesés mellett 96.000 Ft-ot keresett. úgy vélem, hogy ez a biztosítás tökéletesen kiszolgálta volna akkor is, ha csak 2-3 hónap múlva áll újra munkába.

Ugye, hogy mennyit számít egy jó döntés?

Remélem sikerült bemutatnom, hogy milyen eltérések vannak a piacon és mennyit számíthat egy pénzügyi szakember valós útmutatása. Hiszen a bajban csak az számít, hogy az ember végső soron mire és kire mondott igent! ?

Nyugodtan keressetek ezzel és más pénzügyi témákkal kapcsolatban is! ?

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Keress fel kérdéseiddel

Amennyiben bármilyen pénzügyi kérdés felmerülne benned vagy úgy érzed, hogy segíteni tudok neked keress fel nyugodtan az alábbi űrlapon. Személyesen én foglak felkeresni, hogy válaszoljak a kérdéseidre, segítsek a pénzügyi céljaid elérésében.

Mikben tudok segíteni? – Szolgáltatásaim a lenti gombon keresztül éred el teljeskörűen.

Kapcsolat